top of page
IMG_4461.jpeg
Blogpost
  • Ruben Verheij

Blog 10: Een update vanuit Canada

Bijgewerkt op: 4 jul. 2023

In voorgaande blogs gaf ik voornamelijk updates over alle reizen die ik de afgelopen maanden heb gemaakt, maar deze blog heeft een iets andere insteek. Voor de verandering schrijf ik dit keer niet over een internationale reis, maar schrijf ik wat meer over mijn leven hier in Canada.


Sinds begin April heb ik een tijd van iets meer rust en iets minder rondvliegen gehad, en ben ik voornamelijk in Chilliwack te vinden. Het hoogtepunt van de afgelopen maanden was het bezoek van mijn ouders, oom en tante hier in Canada. Het was bijzonder om twee werelden samen te brengen: hen voor te stellen aan vrienden en het sociale leven dat ik hier heb opgebouwd, mijn eigen appartement te laten zien en samen te genieten van de prachtige natuur. Voor mezelf was het fijn hen weer een knuffel te kunnen geven, vakantie te kunnen vieren en te kunnen genieten.

Ik denk nog vaak aan hoe het proces vorig jaar verliep en hoe ik tot de keuze ben gekomen om naar Canada te vertrekken. Het moment dat mijn ouders dan ook eindelijk in Canada waren, bracht voor mij veel dingen samen en vervult mij met een gevoel van dankbaarheid.


Verder spendeer ik mijn tijd op kantoor, waar ik vooral meer leer over alle processen die we als organisatie hebben. Ik ben iemand die snel een proces aan de kant zal leggen om een efficiëntere manier te vinden, maar het is toch handig om te begrijpen hoe we hier de dingen doen. In de afgelopen tijd hebben we met alle HFL-medewerkers trainingen gevolgd en hebben we nagedacht over de missie, visie en kernwaarden van Hungry For Life. Het zijn belangrijke onderwerpen waar we de tijd voor moeten nemen. Het is een zegen om met collega's te werken die om elkaar geven en samenwerken om mensen in armoede te helpen.


De zomermaanden zullen wat rustiger zijn met teams, waardoor mijn werk voornamelijk zal bestaan uit het bijwerken van documenten, zoals PowerPointpresentaties, resultaat rapportages en projectupdates. Door alles bij te werken, kunnen we straks in het najaar weer aan de slag met Canadese groepen en internationale partners om samen ontwikkelingsprojecten uit voeren en reizen te maken.


Tot zover de update over mijn werk, want ik wil je graag vertellen over de dingen die ik in mijn vrije tijd doe. Een van de lessen die ik in het afgelopen jaar heb geleerd, is het belang van een kerkelijke gemeenschap om je heen. Sinds het begin van mijn stage ga ik naar verschillende kerken en jongerengroepen en heb ik op die manier veel mensen leren kennen en vriendschappen kunnen sluiten.


Een van de groepen waar ik deel van ben is de Broadway Church Young Adults. (de naam van de kerk refereert naar de weg waaraan de kerk ligt en niet naar een theologische overtuiging dat de brede weg de juiste weg is.) We komen op donderdag samen voor bijbelstudies, games, worship of andere activiteiten, maar meestal zie ik hen ook op alle andere dagen. Twee weken terug eindigden we het jaar af met een kamp. Aan een meer, omringd door een bos, hadden we een kamp georganiseerd wat ons terugbracht naar onze jeugd. Met echte kampspellen, een kampvuur van kaarsen vanwege het open-vuurverbod en het zingen van kampliedjes hadden we een tijd waarin we gelegenheid hadden om God te aanbidden en in onze relaties te investeren.

Dit was bijzonder en ik ben dankbaar dat ik ook hier mijn plek in een gemeenschap heb mogen vinden en vrienden om mij heen heb waarmee ik samen God mag zoeken en ook veel gezelligheid mag ervaren.


Wat staat er dan verder deze zomer en komende maanden op de planning?

Allereerst een update over mijn werkstatus hier in Canada. Mijn doel is om een aantal jaar voor Hungry For Life te werken, en ik voel mij geroepen dit werk hier uit te voeren. Ik vertrouw erop dat God wil dat ik op deze plek ben totdat Hij mij ergens anders heen leidt. Om die reden ben ik het proces gestart om mijn werkvergunning met twee jaar te verlengen, aangezien deze eind september zou verlopen. Zodra ik mijn aanvraag heb ingediend, moet ik fysiek aanwezig zijn in Canada. Met een verwerkingstijd van ongeveer vijf maanden betekend dit, dat ik in de komende tijd dus niet op reis kan, niet voor werk en ook niet terug naar Nederland.

Aan de ene kant is dat jammer maar aan de andere kant realiseer ik me dat dit een positie van luxe is. Zodra mijn werkvergunning verlengt is, ben ik vrij om te gaan en kan ik weer met teams op pad naar onze projectlanden en zou ik Nederland weer kunnen bezoeken.


Dus deze zomer zal ik in Canada spenderen en hoop ik vooral samen met vrienden van de natuur te genieten. Met meer meren in Canada dan in de rest van de wereld bij elkaar, zijn er meer dan genoeg prachtige plekken om te ontdekken, dus hoor je mij niet klagen dat ik even het land niet uit kan.


Tot zover een update over mijn leven hier in Canada. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik mijn werk mag uitvoeren door jouw steun. Ik vind het leuk om van je te horen, dus schroom niet om een berichtje te sturen!

In de afgelopen weken heb ik ook wat aan mijn website gewerkt. Neem gerust een kijkje als je meer informatie wilt over het werk dat ik doe. Daarnaast wil ik je ook vragen om te blijven bidden voor mijn werk hier. Op de pagina "bid mee" vind je gebedspunten waarvan ik het fijn zou vinden als er voor gebeden wordt.


Groeten vanuit Canada,

Ruben Verheij

コメント


bottom of page