top of page
798A0390_edited.jpg
Mijn Verhaal

Juni, 2022

Ik heb de keuze gemaakt om mijn roeping te volgen om naar Canada te gaan en te gaan werken voor de organisatie Hungry For Life als Project Manager & Mission Focusing Consultant.

Hungry For Life is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie die mensen verbindt door middel van betekenisvolle lange termijn projecten, die fysieke en spirituele verandering tot stand brengen. 

In mijn werk hoop ik hieraan bij te dragen. Ik zal zowel met de lokale Canadese partners en de internationale partners samenwerken om duurzame ontwikkelingsprojecten te realiseren die bijdragen aan armoedebestrijding en het bouwen van Gods Koninkrijk op aarde. 

 

Tijdens mijn internship van maart tot en met juni bij Hungry For Life heb ik mogen leren hoe het is om fulltime in het missieveld te werken, ben ik gegroeid in geloof en heb ik via mijn werk de mensen die in armoede en duisternis leven kunnen dienen. Een droom die ik in de afgelopen jaren stap voor stap heb zien ontwikkelen.  

 

Toen ik in 2016 in Guatemala-City vanaf de begraafplaats de afgrond in keek en mensen op zoek zag gaan naar waardevol afval wat daar gedumpt werd, werd mijn hart voor het eerst geraakt door onrecht en voelde ik het verlangen opwellen om hier mijn tijd en energie voor in te zetten en de strijd met dit onrecht aan te gaan. 

Tijdens mijn studie Internationale Ontwikkelingsstudies en ook tijdens andere missiereizen is dit verlangen steeds verder gegroeid en heeft God keer op keer deuren voor mij geopend op momenten dat ik niet wist wat de volgende stap zou zijn.

 

Ik vind het besluit om naar Canada te gaan een lastige en grote stap, die ver buiten mijn comfortzone ligt, maar in de afgelopen maanden heb ik deze roeping sterk mogen voelen en Gods leiding mogen ervaren om dit besluit te nemen. Nederland verlaten gaat niet zonder verdriet om gedag te zeggen tegen mijn vrienden, familie en gezin. Maar in vertrouwen mag ik gaan dat God zal leiden en ook aan de andere kant van de wereld voor mij zal zorgen en ook dat hij zal omzien naar de mensen die ik in Nederland achter laat. 

 

Tijdens recente reizen met Hungry For Life naar Haïti, de Dominicaanse Republiek en Oekraïne, heb ik mogen ervaren hoe God, ondanks alle ellende, levens weet te veranderen en zijn licht laat schijnen op plekken waar het spiritueel duister is. Dit motiveert en maakt dat ik hier mijn bijdrage aan wil leveren. 

 

“Want wij zijn Zijn maaksel, geschapen in Christus Jezus om goede werken te doen, die God van tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen.”

– Efeziërs 2:10

 

Dit is een stap in geloof, ik weet niet waar het mij zal leiden, maar ik hoop en bid dat jullie mij hierin willen steunen. 

 

- Ruben Verheij

bottom of page