top of page
IMG_4461.jpeg
Blogpost
  • Ruben Verheij

Blog 9: Einde van mijn Winter World Tour

Het is weer eens tijd om in de pen te klimmen en een blog te schrijven en iets van mijzelf te laten horen. Ik schrok er zelf van dat mijn laatste blog in december was en dat we nu alweer in April zijn. Sinds 6 Februari heb ik veel reizen mogen maken. In chronologische volgorde vloog ik naar Nederland, Malawi, Ethiopië, Nederland, Canada, Dominicaanse Republiek en ben ik sinds vorige week zaterdag weer terug in Canada. Hiermee komt mijn "Hungry For Life Winter World Tour ten einde en heb ik voor de verandering even geen reizen gepland.


Ik wil je graag een update geven over alle reizen die ik tijdens de world tour heb gedaan.


Malawi - 9 Februari tot 20 Feb


In Malawi ben ik samen met onze twee partners het irrigatiebedrijf Southern Irrigation uit Chilliwack en de Timotheos Foundation Malawi aan de slag gegaan om een irrigatieproject uit te voeren bij een van de Child Care Centers in het zuiden van Malawi. Door extreme regen in het regenseizoen en extreme droogte in het droogseizoen is landbouw moeilijk. Samen met deze partners proberen we een plan te ontwikkelen om de landbouw te verbeteren door middel van druppelirrigatie. Deze reis had vooral als doel om een klein project aan te leggen en vanaf daar te onderzoeken wat nodig is om dit in de komende jaren tot een succes te maken. Het was een leerzame ervaring om met irrigatie-experts in een Afrikaanse context op zoek te gaan naar de oplossing voor een probleem dat tijd en geduld vraagt om op te lossen.Ethiopië - 20 Februari - 22 Februari


Na de reis in Malawi ben ik samen met mijn collega Jason op bezoek geweest bij onze partner Tilahun in Addis Ababa. Tilahun groeide op als een straatkind, maar door steun van een Canadese vrouw kreeg hij de kans om naar school te gaan en heeft hij uiteindelijk zijn ministry Simple Acts of Kindness kunnen starten. Zijn ministry is actief in de wijk Korah, wat letterlijk vuilnisbelt betekent. Ten midden van de bergen afval voert Tilahun zijn werk uit. Met een focus op straatkinderen en alleenstaande moeders probeert hij hen te helpen en te ontwikkelen, zodat zij net als hij een uitweg vinden uit de extreme levensomstandigheden.


Het was inspirerend om te zien hoe hij samen met vele vrijwilligers soms door hele simpele projecten de mensen in de gemeenschap steunt.

Als Hungry For Life steunen wij hem met net dat beetje extra wat de ministry nodig heeft zodat ze hun werk kunnen uitvoeren, de meeste fondsen en middelen weet Tilahun in Ethiopië te werven. Zo steunen wij de Feeding Events tijdens verschillende Ethiopische feestdagen, een voedingsprogramma in een school en verschillende women empowerment programma's.


Ik zal als project manager samen met Tilahun aan de slag gaan met het organiseren van verschillende ontwikkelingsprojecten. Dus ik zal zeker nog updates gaan geven over het werk in Addis Ababa, Ethiopië.


Nederland - 22 Februari - 9 Maart


Doordat ik via Amsterdam naar Ethiopië ben gevlogen kon ik op de terugweg nog een tussenstop van twee weken in plannen. Het was heerlijk om weer even thuis in Nederland te zijn. Toch was het ook wel een gek gevoel, want al m'n spullen waren nog in Canada en ik was nu echt op bezoek.

In deze twee weken heb ik vrienden en familie kunnen ontmoeten en ook een informatieavond kunnen organiseren. Persoonlijk vond ik het erg fijn om bekenden tegen te komen en ook uit te kunnen leggen wat ik nou allemaal mag meemaken en wat mijn werk inhoudt.

Na deze twee weken was het helaas ook weer tijd om terug te gaan naar Canada. Maar hopelijk kan ik snel weer in het vliegtuig richting Amsterdam stappen.


Canada - 9 Maart - 23 Maart


Het ritme van elke twee weken een reis maken is nog niet ten einde, want toen ik op 9 maart aankwam in Canada wist ik dat ik precies twee weken laten weer in het vliegtuig zou zitten. Echt tot rust komen zat er dus niet in. Doordeweeks spendeerde ik vooral mijn tijd op het kantoor van Hungry For Life om de reis naar de Dominicaanse Republiek voor te bereiden. Gelukkig was er ook tijd om van de Canadese natuur te genieten. Het weer was fantastisch dus op een vrije zaterdagochtend ben ik samen met mijn collega TJ op pad gegaan om de nieuwe drone te testen. Het leverde deze schitterende beelden op.


Dominicaanse Republiek - 23 Maart - 1 April


En weer door, inmiddels zijn we voor de tweede keer dit jaar in de Dominicaanse Republiek. Dit keer met een team van de Timothy Christian school uit Chilliwack. Samen met 15 jongeren en 6 vaders reisden we af om in de community Juan Tomas te bouwen aan een huis voor Pastor Pierre en zijn familie. Pastor Pierre is samen met zijn vrouw en vijf kinderen uit Haiti verhuisd en is nu de predikant voor de Haïtianen in de gemeenschap. Een aantal maanden geleden kwam het gezin erachter dat de moeder weer zwanger was, dit keer van een drieling. Hierdoor zou hun huis veel te klein zijn en moest er nodig gezocht worden naar een betere woonruimte. Met behulp van het team is binnen vier weken het huis gebouwd en kunne pastor Pierre en zijn gezin vol verwachting uitkijken naar de komst van de drieling.


Het was bijzonder om weer in de Dominicaanse Republiek te zijn, het land waar ik in het afgelopen jaar vier keer naartoe ben geweest. Iedere keer als ik weer in de gemeenschappen kom waar we werken zie ik dingen die veranderd zijn, die samen met onze partner Carlos en de lokale leiders zijn ontwikkeld. Dit bemoedigt en hopelijk kunnen we de komende tijd vooruitkijken naar nog meer projecten om de armoede in de gemeenschappen te bestrijden en mensen te dienen.


Een van de verhalen die ik tijdens mijn informatieavond deelde is het verhaal van de baby die we tijdens de medische clinics in November konden helpen. Tijdens deze reis heb ik de baby weer mogen ontmoeten. Hier hebben we een korte video over gemaakt:
Einde


Het is inmiddels alweer twee weken sinds ik terug ben, als ik deze blog aan het afronden ben. De afgelopen acht weken waren indrukwekkend en intens. Ik ben dan ook blij nu weer terug in Canada te zijn en gewoon wat dagen op kantoor te werken. Echte reizen heb ik nu nog niet gepland, alhoewel er altijd gesprekken zijn over de potentiële reizen die gemaakt kunnen gaan worden.

Voor de komende tijd kijk vooral heel erg uit naar de komst van mijn ouders samen met mijn oom en tante, die hier over drie weken zullen zijn.


Ik zal snel weer wat van mij laten horen! Bedankt voor alle support die ik nog steeds mag ontvangen.


Groeten,


Ruben

Σχόλια


bottom of page