top of page
IMG_4461.jpeg
Blogpost
  • Ruben Verheij

Blog 1: Aankomst in Canada

Bijgewerkt op: 26 jun. 2022

Chilliwack, 10 Maart 2022


Hello Canada! Sinds maandagmiddag ben ik in Canada aangekomen. Vanaf het vliegveld stapte ik bij Chad in de pick-up truck, om via de weg die alsmaar rechtdoor gaat richting Chilliwack te rijden. Onderweg valt mij dan ook gelijk op dat de proporties hier een stuk groter zijn dan dat ik in Nederland gewend ben. Tijdens de reis heb ik de kans om kennis te maken met Chad, hij is de vader van de familie Goertzen waar ik de komende maanden zal verblijven. Hij is getrouwd met Angela, en samen met hun twee dochters en twee zonen wonen zij op een varkensboerderij net buiten Chilliwack.

Via Zoom had ik Angela en de kinderen al gesproken en zij waren erg enthousiast dat na al die vrouwelijke au-pairs eindelijk eens een man komt logeren. Direct bij aankomst laten ze mij dan ook de to-do list zien. Hierop staat groot dat we gaan hiken, mountainbiken, zwemmen, skiën, kampvuur maken, bbqen, dingen opblazen en op dingen gaan schieten. Je raadt het al, de familie Goertzen is een avontuurlijk gezin. Inmiddels ben ik alweer een aantal dagen aan het acclimatiseren en ligt het tempo van de dingen die ik doe en de mensen die ik ontmoet vrij hoog. Dinsdagochtend mocht ik gelijk naar het kantoor van Hungry For Life om alle mensen daar te leren kennen en om gelijk aan de slag te gaan met mijn internship. De komende maanden zal ik op dit kantoor werkzaam zijn. Meteen is dan ook al duidelijk dat ik in een hele hectische periode ben aangekomen en dat zij alle extra hulp kunnen gebruiken. Laat ik kort iets uitleggen over Hungry For Life. Hungry For Life is een ontwikkelingsorganisatie die als doel heeft om kerken en communities te ondersteunen bij het supporten van ontwikkelingsprojecten in 26 verschillende landen op een goede, duurzame en ethische manier. Hun doel is om fysieke armoede en spirituele armoede uit de wereld te helpen door mensen in geloof met elkaar te verbinden zodat zij elkaar kunnen helpen. Ze focussen zich op onderwijs-, landbouw-, werkgelegenheids-, medische-, en andere soorten ontwikkelingsprojecten. Voor meer informatie over het werk wat zij doen kun je een kijkje nemen op www.hungryforlife.org Echter door de oorlog in Oekraïne is hun situatie ook drastisch veranderd. Dit heeft allemaal te maken met het team van Hungry For Life dat momenteel nog steeds in Oekraïne is. Hierdoor komen zij geregeld in het landelijke nieuws en zijn zij samen met het Rode Kruis de belangrijkste Canadese organisatie in Oekraïne die mensen ter plekken kunnen helpen. Vanuit het westen hebben zij, mede door jarenlange ervaringen en contacten, een operationeel netwerk door het hele land dat via lokale kerken nog steeds vluchtelingen kan helpen aan voedsel en levensmiddelen. Momenteel proberen zij nog steeds zoveel mogelijk voedsel in Oekraïne te kopen en dat naar de kerken te transporteren, maar de voorraden worden schaarser waardoor ze ook moeten kijken naar andere mogelijkheden vanuit Europa om voedsel en levensmiddelen de grens over te krijgen. Doordat zij in het landelijke nieuws zijn, ontvangen zij in de afgelopen dagen ontzettend veel funding, waar in normale tijden hun funding komt van de kerken waarmee zij samenwerken komt dat nu uit het hele land van particulieren en bedrijven. Kortom, hectische tijden hier op het kantoor van Hungry For Life. Maar we hopen en bidden dat we tot steun kunnen zijn aan de mensen die het in Oekraïne hard nodig hebben. Verder ben ik niet alleen op kantoor aan het werk, maar krijg ik ook de kans om andere jongeren te ontmoeten in Chilliwack. Zo mocht ik samen met Dave, de directeur van HFL, een college geven over ontwikkelingssamenwerking vanuit een christelijk perspectief aan een aantal studenten op een christelijke universiteit en ging ik met Chad en de jongens mee naar een talentenshow van hun kerk, de Chilliwack Alliance Church. Met mijn Nissan uit 2006 met kapotte uitlaat en een moeilijk startende motor heb ik veel vrijheid om te gaan en staan waar ik wil en hoop ik nog veel andere mensen hier in Canada te gaan ontmoeten. Ik kijk dan ook uit naar de tijd die komen gaat en zal snel weer wat van mij laten horen.

- Ruben


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page