top of page
IMG_4461.jpeg
Blogpost
  • Ruben Verheij

Blog 5: Canada Part 2 - Een Nieuw Hoofdstuk

Bijgewerkt op: 2 okt. 2022

Daar gaan we dan, hoog in de lucht ergens boven Groenland open ik mijn notities en begin ik met het schrijven van een nieuwe blog. Zo hoog in de lucht voelt het net alsof ik tussen twee hoofdstukken in zit. Ik weet waar ik heen ga en ik weet ook waar ik vandaan kom, toch zullen beiden nooit meer hetzelfde zijn. Nu wil ik daar niet sentimenteel over doen, maar het is zover Canada part 2 gaat beginnen.


Toch wil ik een kleine recap geven op het afgelopen hoofdstuk. Het verhaal is inmiddels bekend, halverwege juni kwam ik na drie maanden terug van mijn stage in Canada. Vrij snel daarna heb ik het besluit genomen om de baan die Hungry For Life mij heeft aangeboden aan te nemen en mij weer te gaan voorbereiden op een tweede deel in Chilliwack Canada.


In de zomermaanden heb ik van Nederland mogen genieten. Met vrienden en familie heb ik veel tijd doorgebracht en heb ik genoten van de zomerse gezelligheid, ook wetende dat mijn vertrek weer aanstaande was. Het gekke is; je beseft pas wat je hebt, als je het achter je gaat laten. Dankbaar ben ik voor mijn vrienden en familie, ik houd van ze en zal ze dan ook gaan missen. Ik weet dat ik verbonden zal blijven, ook al is dit op een andere manier.


Ook ben ik dankbaar voor de steun die ik in de afgelopen maanden heb mogen ontvangen. Toen ik het besluit nam om deze baan aan te nemen, durfde ik niet te vermoeden dat de gemeente in Rijnsburg zo zijn steun zou uitspreken. Het is bijzonder geweest hoe vanuit allerlei hoeken binnen de kerk steun kwam, in gebed, in financiën en ook in praktische steun. Ik kijk er naar uit om de Protestantste Gemeente Rijnsburg te vertegenwoordigen in de kerken waar ik wereldwijd zal komen.

Afgelopen zondag 25 september heb ik als zeer bijzonder ervaren. Tijdens de kerkdienst heb ik openbare belijdenis van mijn geloof mogen doen en heb ik de zegen mogen ontvangen om op pad te gaan. Een dienst die ik nooit meer zal vergeten en ook in mijn hart zal meedragen.


Na deze dienst en na het nemen van afscheid van mijn gezin, familie, vrienden en de gemeente, is het nu de tijd om aan de slag te gaan. Zo hoog boven in de lucht is het nog even stilte voor de storm, maar zodra ik aankom in Canada zal de planning vol zitten.


Even fast forward, twee dagen later open ik wederom mijn notities om verder te schrijven. Stil zitten en bijkomen is er nog niet van gekomen. Want op het moment dat ik weer aan het schrijven ben, is het inmiddels vlak voor middernacht en heb ik een hele dag reizen erop zitten. In het begin van de middag zijn we van Abbotsford naar Calgary in Alberta gevlogen. Vanaf daar zijn we met de auto naar Lethbridge gereden. Daar hebben we aan het eind van de middag en tijdens de avond verschillende afspraken gehad met teams die binnenkort weer op reis zullen gaan.

De komende week zal ik samen met mijn collega’s Jason en Vic aan de slag gaan om partners van Hungry For Life te bezoeken, maar ook met andere kerken en groepen in gesprek te gaan over wat zij doen in internationale missies. Deze trip doe ik vanuit mijn functie als Mission Focusing Consultant.

Morgen zullen we overdag in Lethbridge zijn, daarna gaan we terug naar Calgary om daar onze partners te ontmoeten. Zondag zijn we te vinden in Cochrane en Banff. Maandag zullen wij voornamelijk in de auto zitten richting Neerlandia, dinsdag zijn we dan in Neerlandia om de woensdag en donderdag in Edmonton te spenderen en vanaf daar op donderdagavond terug vliegen naar Abbotsford. Bij elkaar wordt het een roadtrip van zo'n 1500 kilometer.

Ik kijk er naar uit om in gesprek te gaan met de kerken en partners en te zien hoe we kunnen samenwerken om ontwikkelingsprojecten op te zetten met als doel om mensen in armoede te dienen en God’s kerk te verbinden.

Donderdag 6 oktober zal ik dan weer terug zijn in Chilliwack en begint het Thanksgiving weekend. Ik heb dan een week om even te settelen, want op 14 oktober is alweer mijn volgende vlucht geboekt. Dan vertrek ik voor zes weken naar de Dominicaanse Republiek om daar met de partner Carlos Pimentel samen te gaan werken en te ervaren hoe het is om voor een langere periode aan de slag te zijn in het veld. Wat ik daar ga doen zal ik later vertellen in een andere blog. Eerst maar eens de komende dagen genieten van de mooie uitzichten door de Rocky Mountains, de uitgestrekte weilanden en de mooie ontmoetingen met mensen hier in Alberta!

- Ruben


Ik heb een nieuw telefoonnummer, mijn Nederlandse telefoonnummer is niet langer actief!

+1 604 798 4257

Comments


bottom of page